Trgovina ljudskim organima, kosovsko-nigerijska veza

Trgovina ljudskim organima, kosovsko-nigerijska veza

U tekstu nigerijske novinske agencije "Naij" o trgovini ljudskim organima indirektno se pominje bivši kosovski premijer Hašim Tači.

Agencija je objavila da je guverner nigerijske države Imo Ročas Okorča optužen da je trgovao organima i u tom poslu sarađivao sa kriminalcima iz Turske, Hrvatske i sa Kosova.

Ročas Okorča
Ročas Okorča

Optužbe je iznela Nigerijska medicinska asocijacija koja je navela da prvi put u istoriji Vlada učestvuje u trgovini organima.

Predstavnik asocijacije Filip Ndžemanze rekao je da guverner države Imo koristi državne resurse kako bi održavao mrežu trgovine organima.

"Njegovi saradnici iz inostranstva su iz Turske, Hrvatske i sa Kosova. Reč je o međunarodnoj mreži, a Ročas Okorča je lokalni šef. Bivši premijer Kosova je na čelu trgovine organima u Evropi i on je Okorčin prijatelj", naveo je Ndžemanze.

Hašim Tači
Hašim Tači

Medicinski radnici su ukazali i na Okorčina nedavna putovanja u Tursku, Kosovo, Hrvatsku i zemlje Latinske Amerike i Azije. Kako navode, i gradnja 27 novih bolnica u zemlji svedoči da je on umešan u trgovinu organima.

Za komentar je upitan i guvernerov savetnih za medije koji je poručio da je reč o staroj priči koju su istražili nadležni organi. 

Izvor: RTS

 
Srbija online
 

 

O srbijaOnline.com

Ko je i šta je serbiaonline.com.

procitaj još »
Pomoc u radu

Ako imate neka pitanja i nejasnoce u vezi sa radom portala, tu smo za Vas.

FAQ »