"Fijat tipo" - poznato ime za novu limuzinu

Fijat“ je za svoj novi automobil upotrebio nama dobro poznato ime - „tipo“. Istina, ovo nije prvi put da se Italijani vraćaju četvoroslovnoj oznaci, ali nama je najviše u sećanje urezan model koji se sklapao od 1988 do 1995 godine. „Tipo“ je tada bio hečbek, dok je danas pred nama kompaktna limuzina sa četvora vrata, dugačka 4,54 metara. Po tome, novi „tipo“ je praktično naslednik modela „linea“ koji se takođe proizvodio u fabrici u turskom Tofašu.

"Tipo" je dugačak 4,53 metara, širok je 1,79 a visok 1,49 metara

 „Tipo“ uživo deluje skladno i dizajn potpisuje Roberto Đolito koji je, takođe, kreirao i kragujevački „fijat 500L“. Druga važna stvar je da limuzina ne ostavlja utisak jeftinog automobila, iako je, tu nema šta da se krije, „tipo“ zamišljen i urađen kao model sa idealnim odnosom uloženog i dobijenog, slično formuli koju koriste „Dačija“ i „Škoda“.

 

 

"Fijat" želi da kupce privuče bogatom serijskom opremom

Utisak je da je Fijat sa „tipom“ otišao i korak dalje u odnosu na cenovne rivale, jer nismo naišli na klasične slučajeve uštede (izostavljanje izolacije, plastika lošeg kvaliteta, mekana sedišta, korišćenje delova iz drugih modela u porodici...). Recimo, vrata su masivna i pri zatvaranju se čuje pun zvuk. Plastika u kabini je prijatna na dodir a možemo da pohvalimo i kvalitet spojeva i završne obrade. 
Novi „fijat tipo“ nudi dovoljno prostora: Petoro odraslih mogu udobno da sede u njemu a da se ne osećaju klaustofobično. Putnici na zadnjoj klupi imaju 93,4 centimetara prostora za noge, pri čemu ima iznenađujuće mnogo mesta i za glave. Zapremina prtljažnika je 520 litara, odnosno u prostor pravilnog oblika mogu da se „ubace“ dva velika kofera i jedan mali.

Testirana verzija sa 1.6 dizel motorom košta 16.000 evra

Mi smo isprobali najsnažniji 1.6 dizel motor sa 120 KS u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem. Kao što smo i navikli od „Fijatovih“ dizelaša, agregat vuče snažno i „tipo“ se sa lakoćom kreće kroz gradsku gužvu. Indikator stepena prenosa nas savetuje da pri 50 km/h koristimo četvrtu brzinu. U tom trenutku putni računar pokazuje prosečnih 5,2 litara.

Fiat Tipo 1.6 multidžet II
Motor 4-cilindrični, turbo-dizel * Zapremina 1.598 kubika * Snaga 120 KS pri 3.750 o/min. * Maksimalni obrtni moment 320 Nm pri 1.750 o/min. * Menjač 6-stepeni, manuelni * Pogon na prednjim točkovima * Dimenzije 4.532/1.497/1.792 mm * Međuosovinsko rastojanje 2.636 mm * Prtljažnik 520 litara * Ubrzanje za 9,7 sek. * Maksimalna brzina 199 km/h * Prosečna potrošnja (fabrički podaci) 4,2 litara * Emisija CO2 110 g/km * Cena 16.000 evra

Na otvorenom putu, u šestom stepenu prenosa, potrošnja može da se drži između pet i šest litara, naravno u zavisnosti od brzine i koliko je putnika u kabini. I pored solidnog obrtnog momenta (320 Nm pri 1.750 obrtaja u minutu), „Fijatov“ motor nije sportski orijentisan i za brza preticanja potrebno je otići stepen-dva niže.

Zapremina prtljažnika je 520 litara

Početna cena „tipa“ sa 1.6 dizel motorom je 16.000 evra za verziju sa paketom opreme „opening edition“ (klima-uređaj, šest vazdušnih jastuka, električni podizači svih prozora, blutut, svetla za maglu, aluminujumske felne od 16 inča, USB priključak...).

 
 

 

Testirana verzija sa paketom „opening edition plus“ je 1.000 evra skuplja a donosi i aluminijumske felne od 17 inča, tempomat i ekran osetljiv na dodir, dijagonale pet inča.

Više o ovoj i mnogim drugim zanimljivim temama, nalazi se u novom, 128. broju "Auto Bilda" koji je na kioscima. U njemu se nalaze priče o "vrućim" ženevskim novitetima, testovi hibridnog "RAV-a 4" iz Tojote, nove "kije sportidž", "renoa kaptur autdor"... Reporteri "Auto Bilda" zavirili su u fabriku gde nastaje najmoderniji automobil na svetu i proživeli bajku na durmitorskih 2.000 metara. Saznajte više o "meračima saobraćaja", koliko je opasna "prašina" iz kočnica i da li se isplati kupiti polovnu "dačiju"...

 Izvor: Blic

 
Srbija online
 

 

O srbijaOnline.com

Ko je i šta je serbiaonline.com.

procitaj još »
Pomoc u radu

Ako imate neka pitanja i nejasnoce u vezi sa radom portala, tu smo za Vas.

FAQ »