ODRŽAN ČETVRTI PO REDU SRPSKI FESTIVAL U SIDNEJU

ODRŽAN ČETVRTI PO REDU SRPSKI FESTIVAL U SIDNEJU

Organizacija srpske pravoslavne omladine u Novom Južnom Velsu (SOYA) dala je sve od sebe da što bolje organizuje ovogodišnji 4. po redu Srpski festival u Sidneju, a samim tim na najbolji način predstavila srpsku kulturu u okviru australijskog multikulturnog društva.

Mladi i volonteri okupljeni na ovom zadatku su prošlog vikenda fantastičan posao za koji zaslužuju samo reči pohvale.

Organizacioni odbor u sastavu Dragana Kranjčević, Vedrana Đurić, Nataša Malbaša, Milan Golić, Andrea Davidović, Aleksandra Golić, Krstan Ostojić, Nenad Radošević, Jovana Zelenbaba, Jasna Harizanov, Nemanja Knežević, Kristina Spalović, Bojan Milanković, Aleksandra Stančević, Jelena Šarović, Aleksandar Cupać, Saša Denda, Marija Smiljić, Aleksandar Popović, Tijana Petrović, Radoje Mijatović, Tamara Pavlović, Vlada Dimitrijević, Jelena Sudar, Mirko Mandić, Dimitrije Grašar i Tanja Stančević, zajedno sa ostalim volonterima bili su motorna snaga svega onog što se događalo na ovoj, slobodno možemo da kažemo, grandioznoj manifestaciji.

Saša Denda, Kristina Spalović i Mihajlo MijatovićSaša Denda, Kristina Spalović i Mihajlo Mijatović

Tokom dvodnevnog festivala videli smo ih kako u Tumbalog Parku, tako i Palm Grou gde je ovaj svesrpski skup odrđžan u subotu 6. i nedelju 7. februara, orne u obavljanju postavljenih zadataka, za pesmu, igru, spremni da pomognu gostima korisnim informacijama, itd. Oni su na taj način izazivali divljenje svih posetilaca.

Oni su bili zaduženi da posetiocima „gase žeđ“...Oni su bili zaduženi da posetiocima „gase žeđ“…

Neke od njih smo uspeli da snimimo, neke nismo jer su bili prezauzeti poslovima,naročito oko serviranja hrane i pića hiljadama posetilaca, a pored toga radili su i u smenama na raznim lokacijama pa nije bilo uslova da ih okupimo sve na jednom mestu

Majstori za pravi srpski roštiljMajstori za pravi srpski roštilj

Znamo da svake godine uprava SOYA organizuje posebno druženje za volontere koji su radili pre, tokom i posle održavanja festivala, kada im se uz bogat ručak i lepo druženje dodeljuju diplome za njihov rad i trud. Biće to prilika da ih sve na jednom mestu „uslikamo“ za novine i još jednom zahvalimo što su nam priredili ovo lepo srpsko slavlje.

Njihov je burek bio za desetkuNjihov je burek bio za desetku

Takođe, postala je tradicija da se prvog dana festivala uveče svi okupe zajedno sa ostalom srpskom omladinom i njihovim prijateljima na zabavnoj večeri pod naslovom „After party“, koja je ove godine bila manje uspešnija nego ranije.

Danica Đukić, Snežana Kodor, Bojan Milanković i maskota festivala g. Igi

 

Iduće godine festival slavi mali jubilej – 5. odišnjicu postojanja, pa ukoliko imate preko 16 godina starosti i želite da se pridružite volonterima „Soje“, informacije možete pronaći na veb stranici:
http://www.serbianfestival.com.au/wp-content/uploads/2016/01/SFS16_Volunteer_Information_Kit_FINAL.pdf
i bićete rado dočekani.

Voditelji programa na festivalu: Vedrana Grbović i Stefan PopovićVoditelji programa na festivalu: Vedrana Grbović i Stefan Popović

Još jednom, hvala mladima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos održavanju ovogodišnjeg Srpskog festivala u Sidneju,jer su zaista vredno radili da ovaj događaj posetiocima ostane u trajnom sećanju.

Doviđenja i… vidimo se ponovo prvog vikenda u februaru 2017. godine!

IZVOR; srpskiglas


 
Srbija online
 

 

O srbijaOnline.com

Ko je i šta je serbiaonline.com.

procitaj još »
Pomoc u radu

Ako imate neka pitanja i nejasnoce u vezi sa radom portala, tu smo za Vas.

FAQ »