”Pokondirena tikva” u Švedskoj

”Pokondirena tikva” u Švedskoj

Studio "BIS!" je nedavno gostovao u Švedskoj sa svojom hit-predstavom "Pokondirena tikva". Njihovi domaćini su bili mladi iz Helsinborga i velika zajednica naše dijaspore u ovom gradu. Ovo gostovanje je, posle Slovenije i Crne Gore, treći izlazak "BIS!"-a van granica Srbije.

Predstava Pokondirena tikva Jovana Sterije Popovića, u režiji glumice Vesne Stanković, postavljena je u aprilu 2013. kao koprodukcija Studija BIS! i Kulturnog centra Čukarica.Ova komedija je u isto vreme i ponovni izlazak na scenu naše mlade glumice Aleksandre Pantić Coke, koja je posle teške operacije u julu 2015. godine ponovo orna da kao Fema izazove mnogo smeha i dobre zabave u publici. U predstavi igraju i Tamara Erdeljanov, Nemanja Bajić, Milan Milošević, Milica Nenadić, Nemanja Jovanović, Uroš Marković i Irina Stojanović.

Ekipa predstave Pokondirena tikva i saradnika Studija BIS! vratila se iz Švedske puna utisaka i najlepših uspomena. Njihovo gostovanje u Helsingborgu i Halmstadu u organizaciji omladinskog pozorišta Theater Tomorrow donelo im je mnogo novih prijatelja i uzbudljivih i dirljivih susreta sa našim sunarodnicima koji žive u Švedskoj, a koji su željni pozorišnih događanja i dobre energije i kreativnosti koju su doneli iz Srbije.

Njihovi domaćini potrudili su se da sve bude organizovano, a Studio BIS! dao im je kroz svoje sadržaje povoda za mnogo smeha i pomalo suza kroz predstavu Pokondirena tikva, i kroz monodramu Sve je to OK!, glumca Jovana Ljubenovića. Umetnički doživljaj upotpunio je Dušan Pejčić promocijama svojih knjiga Pesak i zvezde i Muški dnevnik - prvi i drugi deo.

Za goste iz Srbije organizovan je jednodnevni izlet u Dansku i odlazak u Helsinger i u Hamletov dvorac Elsinor, u kome su osetili duh davnih vremena i Šekspirovu senku na obalama Baltičkog mora, kao i posetu srpskoj pravoslavnoj crkvi Sv. Vasilija Velikog u Helsingborgu.

 

izvor: rts

 
Srbija online
 

 

O srbijaOnline.com

Ko je i šta je serbiaonline.com.

procitaj još »
Pomoc u radu

Ako imate neka pitanja i nejasnoce u vezi sa radom portala, tu smo za Vas.

FAQ »