Ti tako na ulicu?!

Ti tako na ulicu?!

Ovo je "najnečuvenije" obučena osoba u Londonu, a to svakako nešto govori...

I ne, nije u pitanju osoba ženskog pola, već Daniel Lismor - umetnik, stilista i dizajner, kojem je zbog nesvakidašnjih odevnih kombinacija (ako se to može tako nazvati) nadenut opis "najnečuvenijeg londonskog oblačenja".

Tako su ga opisali u američkom "Vogue" magazinu pre nekoliko godina, a nije teško razumeti zašto je tako ostalo i do danas, jer definitivno jeste u pitanju modni stil za kojim se okreću glave na ulici, a Danijel ni do prodavnice ne ide u drugačijem izdanju.

Pogledajte foto galeriju njegovog stila i umetničkih dela:

Daniel (31) je visok 190 centimetara, ima dugačku kosu do struka i androgene crte lica, pa privlači pažnju i bez slojeva čudne odeće i predmeta koje na sebe stavi pre nego što izađe iz kuće.

"Ljudi će svakako da bulje u mene, pa sam pomislio da je u redu da im dam pravi razlog za to", rekao je Daniel za "CNN", a tu "mantru" je svakako doveo do ekstrema.

Kada pogledajte Daniela lako je izgubiti se u svim tim tkanimama, materijala, nakitu, raznoraznim predmetima i artefaktima.

Inspiraciju nalazi od gejša, pa do đubreta iz kontejnera, a većinu garderobe je skaupio na putovanjima oko sveta.

Imao je izložbe svojih odevnih predmeta i portreta u "Tate Modern" i "Tate Britain", bio je lice za "H&M" i kreativni direktor je modnog brenda "Sorapol".

"Vrlo dobro znam da ću privući pažnju kada izađem na ulicu, ali ja se ne oblačim ovako zbog toga. Oblačim se za sebe i da rušim sopstvene granice. Mislim da to treba raditi u životu", istakao je ovaj umetnik, koji sve više postaje kao hodajuće umetničko delo.

Iz svog ormana je izbacio sve što je u vezi sa "normalnim" odevnim predmetima poput farmerki i majica, jer to nije nešto što je njemu udobno da nosi.

Da li vama deluje udobno ovo što nosi sada?


 
Srbija online
 

 

O srbijaOnline.com

Ko je i šta je serbiaonline.com.

procitaj još »
Pomoc u radu

Ako imate neka pitanja i nejasnoce u vezi sa radom portala, tu smo za Vas.

FAQ »