Koji je vaš afrodizijak?

Koji je vaš afrodizijak?

Sutra je 14. februar, odnosno, Dan zaljubljenih, pa ako želite da se pripremite za vrelu akciju u spavaćoj sobi, izaberite neku namirnicu koja je afrodizijak za vašeg partnera i vas.

Vekovima stara praksa je konzumiranje određene hrane kako bi se povećao libido. Drevni Kinezi su verovali kako topla zmijska krv može da pomogne muškarcima da duže "potraje" u krevetu, a što je zmija bila otrovnija, to su rezultati bili bolji!

Asteci su bili malo praktičniji i smatrali su da avokado ima magična svojstva seksualnog nadraživanja, a Stari Rimljani su mislili da beli luk povećava plodnost.

Ali, u kojoj meri može da se veruje ovakvim stvarima?

Naučna istraživanja pokazuju da hrana koja je u vezi sa seksualnim zadovoljstvom ima isključivo "placebo" efekat, a komisije za hranu i lekove su otišle toliko daleko da tvrde kako afrodizijaci u hrani uopšte i ne postoje.

penisFoto: YouTube

Međutim, seks okupira mesto u umovima i mašti, pa određene namirnice mogu drugačije uticati na seksualne živote različitih osoba.

Neka hrana sadrži supstance koje utiču na telo tako što, na primer, ubrzavaju dotok krvi ka genitalijama, a neke mogu da pokrenu hormone zadužene za raspoloženje, pa nas na taj način nagone da mislimo da su u vezi sa seksualnom željom.

Mnoge namirnice poseduju sugestivne mirise ili fizičke oblike, koji utiču na seksualni podsticaj, a uzbuđenje se može stvoriti i načinom na koji se neka hrana jede, kao i gde.

šargarepa, povrće, hranaFoto: Guliver/Getty images/Thinkstock

  Vizuelna hrana

Hrana koja ima seksi ili falične oblike može stvoriti vizuelnu simulaciju. Ostrige, sveže smokve, šargarepe, krastavac, pa čak i avokado, imaju oblike koji su slični obliku genitalija i sve što je vizuelno erotično može pokrenuti mozak da ima senzualne mislim. Namirnice faličnog oblika mogu uzbuditi muškarce ako gledaju kako ih jedu žene, ali to naravno zavisi od toga na koji način se jede...

Aromatična hrana

Postoji čitav spektar hrane koja može pokrenuti seksualno uzbuđenje samo zbog svog mirisa. Peršun, kuvani kesten, tartufi i orasi imaju miris sličan mošusnom mirisu muškaraca. S druge strane, šampanjac, sir Kamember, masline i sveže smokve ispuštaju mirise koji stimulišu oba pola.

Seks, hranaFoto: Guliver/Getty/Thinkstock

  Nije u hrani, nego u predstavi

Ne zaboravimo da bez obzira na to kojeg je hrana oblika, ukusa ili mirisa, niko neće osetiti seksualnu potrebu ako se ta hrana (ili pića) ne konzumiraju na adekvatan način - seksi način. U tom smislu, ne škodi i da na Dan zaljubljenih, ukoliko ne možete da nabavite smokve ili avokado, razmislite o istopljenoj čokoladi ili šlagu na "neobičnim" mestima. Određeno voće poput jagodaili breskvi takođe može da ima izuzetno poželjne efekte ako se adekvatno "gricka".

Čokolada stimuliše oslobađanje hormona serotonina zbog kojeg se osećamo srećnije. Legenda kaže da su sultani pili toplu čokoladu pre odlaska u svoje haremeFoto: Guliver/Getty/ThinkstockČokolada stimuliše oslobađanje hormona serotonina zbog kojeg se osećamo srećnije. Legenda kaže da su sultani pili toplu čokoladu pre odlaska u svoje hareme

  Najerotičniji organ je mozak i ako pomislite da će vas nešto seksualno pokrenuti, onda verovatno i hoće. Tako da je potrebno da pustite mašti "na volju" kako bi dobili ideje i počeli da punite vaše frižidere i police namirnicama za koje ste vi odlučili da su savršene za vašeg partnera i vas.

Koju hranu imate na umu?


izvor: mondo

 
Srbija online
 

 

O srbijaOnline.com

Ko je i šta je serbiaonline.com.

procitaj još »
Pomoc u radu

Ako imate neka pitanja i nejasnoce u vezi sa radom portala, tu smo za Vas.

FAQ »