Premijer: Radi se na rešenju za RTB Bor i Resavicu

Premijer: Radi se na rešenju za RTB Bor i Resavicu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da još ne postoji rešenje za RTB Bor i za Resavicu, ali da se radi na tome

 

Vučić je na konferenciji za novinare da je konsultantska kuća Mekinzi ušla u RTB Bor da bi napravila "dijagnostiku" i da bi bilo urađeno sve što može.

"Ja imam pitanje za sve u Srbiji. Ko god da ima rešenje, neka nam pomogne. Ono što bi neki drugi da traže - da to ili zatvaramo ili bud-zašto damo. A mi to ne želimo", rekao je Vučić.

On je rekao da će biti uništena budućnost istočne Srbije, ako se zatvore RTB Bor i Resavica.

"30.000 ljudi da izbacimo iz sistema, to za nas nije lako. Možda je ekonomski dugoročno zdravije, ali bi u potpunosti unuštilo budućnost u istočnoj Srbiji. Ja na to nisam spreman kao predsednik Vlade Srbije", kazao je on.

"Mi moramo da ponudimo rešenje za one probleme koji su za nas najveći, a to su RTB i Resavica i ova preduzeća koja imaju zaštitu Srbije", rekao je Vučić i dodao da će peta revizija aranžmana sa MMF-om biti ključna.

On je kazao da će 18. februara u Beogradu razgovarati sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Džejmsom Rufom.

Vučić je kazao da ne postoje pretnje reformama u Srbiji već "otpor" i da je to "normalno i logično".

On je najavio da će posle 30 godina dve velike kompanije investirati u Novom Sadu i zaposliti 5.000 ljudi.

Vučić je rekao da se nije uplašio najave opozicije da će se ujediniti i da je radio savesno.

"Ono što je mene iznenadilo je ta lakomislenost nekih političkih protivnika i njihovih medijskih podržavalaca. Eto Srbija je sedma najbednija zemlja na svetu, a zaboraviše da kažu da je Španija šesta. Pa, Srbija ispade bogatija od Španije, a nije baš", naveo je premijer Srbije.

Vučić nije želeo da odgovori na pitanje da li je realno da haški optuženici budu izručeni tribunalu posle izbora.

"Sve što sam imao da kažem po pitanju Haškog tribunala ja sam rekao. Interesantno mi je da po novinama čitam šta će se dogoditi da to ni sam nisam znao", rekao je on.

 

izvor: novosti

 
Srbija online
 

 

O srbijaOnline.com

Ko je i šta je serbiaonline.com.

procitaj još »
Pomoc u radu

Ako imate neka pitanja i nejasnoce u vezi sa radom portala, tu smo za Vas.

FAQ »