Loš glas daleko se čuje! U St. Etienneu za ustašluke - spremni!

Loš glas daleko se čuje! U St. Etienneu za ustašluke - spremni!

'Hrvatska, Hrvatska!", ori se sa svih strana u St. Ettienu gdje otprilike desetak tisuća hrvatskih navijača i nešto manje Čeha po procjenama, dočekuju veliki okršaj drugog kola skupine D između Hrvatske i Češke.

Slike s gradskih ulica i trgova su predivne, nema ni naznaka bilo kakvim incidentima ili nagovještajima da bi s bilo čije strane moglo doći do prekida utakmice, o čemu se pričalo ovih dana.

Hrvatski i češki navijači zajedno pjevaju, piju pivo, razmjenjuju šalove i fotografiraju se, atmosfera i ponašanje koje su pravi odmak od ružnih slika nasilja koje su proteklih dana u svijet slali ruski, engleski, slovački i francuski huligani.

Nadamo se da će isto tako biti i na stadionu Geoffroy Guichard, na kojem se policija i zaštitari spremaju za 'doček' navijača. Reporter Jutarnjeg lista svjedočio je tako situciji na samom stadionu - dok je policija zaštitarima objašnjavala koji simboli i predmeti nikako ne smiju dospjeti na tribinu. Između ostalog - ustaški simboli, ustaška zastava, kape, majice sa simbolima koji su kao šalabahter izvješeni na vratima kod ulaska na stadion. Kad smo pokušali snimiti razgovor policije i zaštitara, zabranili su nam snimanje, ali ostao je zabilježen dio s uputama sa popisom simbola koji nikako ne smiju ući na stadion.


Nadamo se ipak da će sve proći besprijekorno, i ovoga puta bez povika 'Za dom spremni', koji su se čuli tijekom utakmice s Turskom.

 
Srbija online
 

 

O srbijaOnline.com

Ko je i šta je serbiaonline.com.

procitaj još »
Pomoc u radu

Ako imate neka pitanja i nejasnoce u vezi sa radom portala, tu smo za Vas.

FAQ »